Ullveigs lodne gleder

Ullveig er en liten familiebedrift som består av meg Solveig, mannen Lars Fredrik og våre 4 barn/ungdommer i alderen 12-21 år. Vi bor i Kodal som er en liten og hyggelig bygd i hjertet av Vestfold. Jeg har hatt Angorakaniner i mer enn 25 år. I alle disse årene har jeg spunnet mitt eget garn og strikket småplagg av denne fantastiske fiberen. Etter som tiden gikk og barna ble større begynte jeg å reise litt rundt på markeder for å selge garn og ferdige Angoraprodukter. I 2014 ble Ullveig AS stiftet, og jeg begynte å spinne garn, strikke, designe og holde Angorakaniner på fulltid. Håndspunnet angoragarn og småplagg strikket av dette gir helt unike produkter. Jeg bruker angora fiber rett fra kaninene og elsker den spesielle strukturen og fargesjatteringene håndspunnet garn fra ubehandlet ull får. Kaninene har ulike farger som bestemmer hvilken nyanse det ferdige garnet får. Vi får også mye av angorafiberen vår maskinspunnet til nydelig, tynt lekkert og jevnt angoragarn. 100 % angoragarn er en av bestselgerne våre, men vi har også angora blandet med merino, silke, alpakka, grå trøndersau mm. Garnet blir forsiktig vasket for å fjerne spinneolje (som alle spinnerier bruker) og støv fra kaninene (som selvfølgelig har hoppa rundt og vært borti litt av hvert!😉)

Jeg farger endel angoragarn selv, for hånd og designer mønster.

Dyrevelferd er utrolig viktig for oss, og daglig godt stell av kaninene, samt human klipping er en selvfølge. Kaninene blir klippet for hånd, hver 3.mnd og bor i oppvarmede hus.

Vi er stolte av å kunne presentere et stort spekter av produkter i nettbutikken vår:

  • Garn i mange varianter,bl.a: 100% Angora garn, 70% Angora/30% Merino, 50% Angora/50% Silke. All angorafiber kommer selvfølgelig fra norske angorakaniner som har det godt. Dyrevelferd er selvfølgelig veldig viktig for oss, og alle våre kaniner går på fast underlag (ikke gitter) med mye høy og får daglig godt stell og kos. Kaninene blir klippet for hånd. Jeg sorterer all ulla selv, og kun 1.klasses fiber blir rent angoragarn. Jeg farger også endel selv, og håndfarget garn får gjerne et festlig sjattert preg.
  • Håndspunnet egendesignet entrådsgarn i mange slags farger, fibre og kvaliteter.
  • Garnpakker med garn og oppskrift til et småplagg, pakket i en liten godtepose. Det er mange garnpakker å velge mellom. Garnpakke til blant annet pulsvanter, pulsvarmere, pannebånd og sjal. Ta en titt i butikken!
  • Fiberblandinger for spinning, filting og toving. Her er det mye spennende! Ensfarget merino, mange spennende fiberblandinger og Ullveigs unike håndfargede ull og fiberblandinger.
  • Ferdige småplagg. Mye forskjellig av luer, pulsvanter, sjal, votter, pannebånd og pulsvarmere. Alt er strikket for hånd av garn jeg har spunnet selv, i 100% angoragarn fra kaninene våre. Alt er selvfølgelig produsert i Norge.
  • Nano Eehl Wheel. En liten og hendig elektrisk rokk som er utrolig kjekk å ta med på tur! Når du kjøper Nanoen hos oss får du selvfølgelig med norsk kontakt. Vi er eneforhandlere av Nano i Norge, og norske kjøpsbetingelser gjelder. Vi selger også reservedeler og tilbehør til den.
  • Kontakt: solveigellingsen@live.no eller tlf: 33443402 / 93630593.

Top cart
Handlekurv
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram