Klipping av kanin.

Jan Terje Krognes

Her er angorakaninen Brita klar til klipping! Det har gått 3mnd siden sist, og fiberen er lang og fin. Først børster jeg henne, så all høyrusk og mulige småfloker forsvinner. Så lager jeg en midtskill hvor jeg starter å klippe. Underveis i klippingen sorterer jeg også angoraulla, etter kvalitet, avhengig av hvor på kaninen det klippes. Kun 1.klasses fiber fra ryggen hvor fiberen er best, blir til 100% angoragarn. Hele kaninen klippes, også under buken og føttene om det er nødvendig. Også klørne får en klipp. Etter klippingen er Brita fornøyd for å komme tilbake i buret sitt igjen, hvor hun har masse høy og kraftfôr. Angorakaniner må klippes jevnlig. Etter klippingen trenger de temperatur over 10 varmegrader (de står selvfølgelig i oppvarmet hus) og liker å ha høy rundt seg. De blir også ekstra kvikke og spiser mer.

Lukk meny ✕